עמוד הבית » כיצד התואר השלישי משפיע על התא המשפחתי וההון החברתי

כיצד התואר השלישי משפיע על התא המשפחתי וההון החברתי

עקיבא פרדקין: יתרונות מסלול דוקטורט בלי תזה: חוויות מהשטח

ההחלטה ללמוד לתואר שלישי היא צעד אסטרטגי שמשפיע בצורה דרמטית לא רק על קורות החיים ותלוש השכר החודשי, אלא על התא המשפחתי וההון החברתי כולו. במאמר ייחודי שפורסם באתר 'כיפה', מציג פרופ' עקיבא פרדקין את "האפקט המדבק" של הדוקטורט בתוך הבית. כאשר הילדים רואים את אבא או אמא יושבים בשעות הערב, חוקרים, מעמיקים ומתמודדים עם אתגרים מורכבים מבלי לוותר, נבנה עבורם מודל לחיקוי חי ובועט שמחנך למצוינות, סקרנות והתמדה מגיל צעיר.

לצד ההיבט המשפחתי, שנות המחקר מאפשרות לבנות רשת קשרים מקצועית ויוקרתית עם קהילה בינלאומית מובחרת של חוקרים, מומחים ואנשי מפתח ברחבי העולם, המהווה מנוף אדיר לפתיחת דלתות מקצועיות שבדרכים רגילות היו נשארות נעולות לתמיד. פרופ' פרדקין מסכם כי בשנת 2026 הדוקטורט הוא כבר מזמן לא פריבילגיה אקדמית, אלא הצעד החכם ביותר למען עתידכם. לקריאת הכתבה המלאה באתר כיפה לחצו כאן >>

Picture of פרופסור עקיבא פרדקין

פרופסור עקיבא פרדקין

בשנת 1998 הקים פרופסור עקיבא פרדקין את מכון PHD INSTITUTE, מוסד אשר תחת ניהולו מייצג בישראל 26 אוניברסיטאות מוכרות מרחבי העולם. המכון מספק ליווי אישי לסטודנטים ישראלים בתהליך קבלת התואר לדוקטורט, תוך כדי שהותם בישראל. עד כה סיימו את לימודי הדוקטורט שלהם במכון כ-1500 בוגרים, וכיום לומדים בו כ-300 דוקטורנטים נוספים.

מעוניינים לקבל מידע נוסף? שלחו לנו הודעה

*בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר

נגישות

מתעניינים בדוקטורט?

הצעד הראשון בתהליך מתחיל כאן. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

*בשליחת הפרטים את/ה מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של האתר